Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AKIK "RÉSZT VETTEK" A DIKTATÚRÁBAN

AKIK RÉSZT VETTEK A DIKTATÚRA NEVŰ LAP "KÉSZÍTÉSÉBEN"

A SORREND NEM FONTOSSÁGI, HANEM ABC-BEN TÖRTÉNIK.

 

BARTOXILVI - AZ UNDERGROUND KÖRÖKBEN FELTŰNŐEN ISMERT HÖLGY AZON KEVESEK KÖZÉ TARTOZIK, AKIK SAJÁT FANZINT CSINÁLTAK ÉS LEGALÁBB ENNYIBEN SZEREPELT IS SZERZŐKÉNT VAGY ILLUSZTRÁTORKÉNT. A DIKTATÚRA 12.-BEN KOMMENTÁL, ÉS A HITLERSZALONA NÉVADÓ ALAPÍTÓJA. FELBUKKAN A 13. SZÁMBAN.

 
 

DIKTÁTOR - ÍROGATOTT ÉS NÉHÁNY GRAFIKÁJA VAN, MINDEN SZÁMBAN SZEREPEL, MIVEL FŐSZERKESZTŐ.

 

 

JÓNÁSBÁ - PATAKI JÁNOS KÉPZŐMŰVÉSZ. AZ 1930-AS ÉVEKBEN SZÜLETETT, DE ENERGIÁJA ÉS MOZGÉKONYSÁGA MAGASAN FELÜLMÚLJA A KOROSZTÁLYOMAT IS, ÉS TULAJDONKÉPPEN MINDENKIÉT, AKIT ISMEREK, NÉHA MAGAMAT IS BELEÉRTVE. SZÜNET NÉLKÜL "MELÓZIK", AHOGY Ő HÍVJA AZ ALKOTÁST, ÉS KIFEJEZETTEN MEGSÉRTŐDIK, HA MŰVÉSZNEK SZÓLÍTJÁK, EBBEN AZONOS A VÉLEMÉNYÜNK. ELŐSZÖR AZ ISMERETLEN MESTER KÖZVETÍTÉSÉVEL A 11. SZÁMBAN EGY VERSSEL SZEREPEL, AZTÁN A 15. SZÁMBAN A BORÍTÓN, A HÁTLAPON ÉS TÖBB BELSŐ OLDALON KÉPEKKEL ÉS A "MINDNAGYOBB TOFORÉZIS" C. ÍRÁSÁVAL, VALAMINT TÖRTÉNETEKKEL, AMIK AZ ISMERETLEN MESTERRŐL, MINT RÉGESRÉGI BARÁTJÁRÓL SZÓLNAK, S MELYNEK FILMJEIBEN IS SZEREPELT. A 17. SZÁMBAN EGY RÉGI, RÖVID ÍRÁSÁVAL ÉS IMÉNT EMLÍTETT FILMFŐSZEREPÉNEK FOTÓIVAL.

 

  

LAJABÁ - BLAZE ÉS ACHILLES APJA, VIRÁGKÖTŐMESTER. ÉLETMŰVÉSZETÉVEL RIPORTALANYKÉNT SZEREPEL A 11. SZÁMBAN, MAJD FELSOROLJA 44 SZERETŐJÉT NÉV SZERINT A 13. SZÁMBAN. RIPORTALANY TOVÁBBÁ A 14. SZÁMBAN

 

 

LOWAS PÉTER - PÉCSI SZÁRMAZÁSÚ, A DIKTATÚRA IDEJÉN BERLINBEN ÉLŐ KÉPZŐMŰVÉSZ, NÉHÁNY VEGYES MŰTÁRGYÁVAL BUKKAN FEL ELŐBB A 13., MAJD 14., 15. ÉS 17. SZÁMBAN.

 

 

MASERÁTI - MISKOLCI SZÁRMAZÁSÚ, FIATALSÁGÁT KANADÁBAN ÉS AMERIKÁBAN TÖLTŐ FESTŐ-, ÉS ÉLETMŰVÉSZ. DIKTÁTORRAL KÖZÖSEN SZEREZTE A "HOGYAN LEGYÜNK IDEGBETEGEK?" C. ANTISIKERKÖNYVET. A 13. SZÁMBAN BORÍTÓKÉNT LETT HASZNÁLVA EGYIK REPRÓJA. A 14. SZÁMBAN ALAPVETŐ CIKKEKHEZ ADJA GONDOLATAIT, A 17. SZÁMBAN PEDIG EGY RÉGES-RÉGI ÚJSÁGCIKKÉT ADJA KÖZRE, FIATALKORI RAJZAIT, ÉS A LEGNAGYOBB FESTMÉNYÉT A HÁTLAPON.

 

 

NEOMACI - ÍRÁSOKAT, GRAFIKÁKAT ÉS FESTMÉNYEKET KÉSZÍTETT. 2010 JANUÁRBAN ELTŰNT ÉLETTÁRSÁVAL EGYÜTT, ÉS REMÉNYTELENÜL KERESIK A ROKONAI, VALAMINT A RENDŐRSÉG. MUNKÁIVAL SZEREPEL A 11., 12. SZÁMBAN. BŐVEBBEN RÓLA A WWW.REVOLUCIO.EOLDAL.HU-N.

 

 

NOR - A 14. ÉS 15. SZÁMBAN BUKKAN FEL, ALAPVETŐ CIKKEKHEZ ADJA GONDOLATAIT ÉS RAJZOKAT, AKVARELLEKET KÉSZÍTETT.

 

 

SAÍNÉE421 - EX-NSC-S, GRAFFITI ÉS DIZÁJN A SZAKTERÜLETE, SZEREPEL AZ 13. SZÁMBAN RENEGÁT KLUBGALÉRIÁS KIÁLLÍTÁSSAL, FELBUKKAN A 17. SZÁMBAN IS, AHOL KITESZ MAGÁÉRT. A 18. SZÁMBAN GRAFFJEI ÉS RAJZAI MELLETT ÉLETE TALÁN EGYETLEN FELVÁLLALT VERSÉT ISMERHETJÜK MEG, MEGRENDELÉSRE KÉSZÜLT MUNKÁINAK LISTÁJÁVAL (2007-ES KEZDETEKTŐL 2012-IG)

 

 

SUGÁR JÁNOS - NETRŐL NYÚLT CIKKEI MINDIG AZ UTÓLAGOS ENGEDÉLYÉVEL JELENTEK MEG, AHOGYAN DIKTÁTORRAL VALÓ ÍMÉLEZÉSE IS. SZEREPEL A 13. SZÁMBAN, MAJD A 16. SZÁMBAN EGY RAJZZAL, A 17. SZÁMBAN A SZTRIPTÍZ KÉPESLAPPAL. A 18. SZÁMBAN GONDOLATOKKAL ÉS VELE KÉSZÜLT INTERJÚKKAL SZEREPEL, RENGETEG FOTÓVAL ÉS NAGY FILMJÉNEK PLAKÁTJÁVAL.

 

 

TITUS CASSIUS ILL. EGYSZERŰEN TITUS - A BRIGANTIK RAPCSAPAT RAPSZÖVEGÍRÓJAKÉNT MUTATKOZOTT BE, DE SZEREPEL TÖBB BESZÉLGETÉSBEN, MELY LEJEGYEZTETETT, ÍGY ÉLETMŰVÉSZKÉNT IS RENEGÁT PROJEKT TAG, ANNAK ELLENÉRE, HOGY SOSEM ALKOTOTT HIPERPRIMITIVISTA SZELLEMISÉGŰ MUNKÁT. A MUNKÁJÁT SOHA MEG NEM KEZDŐ PALOMA EGYESÜLET FEJE VOLT, JELENLEG ANGLIÁBAN ÉL CSALÁDJÁVAL, BRIGANTIKOS TERVEIT NEM ADTA FEL. ÍRÁSAI A 13., 14. SZÁMBAN VANNAK, EGY MSN-BESZÉLGETÉS TRÜKKÖS FELIKSSEL A 16. ÉS 18. SZÁMBAN.

 

 

TUFK - AKTÍV GRAFFITIS, TELJESEN ÖNÁLLÓ STÍLUSSAL, SEMMIT SEM KÖVET ÉS NEM IS JÁR UTÁNA, MIKET CSINÁLNAK MÁSOK. CSAPATA NEVE AZ MPO (MAGIC PIMP OWNERS), RÉGEBBEN INTRO NÉVEN IS TÉNYKEDETT, KEL NÉVEN VALAMIKOR RAPPERKEDETT. A 17. ÉS 18. SZÁMBAN SZEREPEL SKICCEKKEL

 

VADIM TZIGANASJ - MOLDÁV KÉPZŐMŰVÉSZ, KÉPREGÉNYRAJZOLÓ-NINJA, BREDARTIST (VAGYIS VALAKI, AKI MŰVÉSZETTEL KERESI KENYERÉT) KIÁLLÍTÁSSAL, FOTÓALANYKÉNT ÉS STENCILEKKEL, KÉPREGÉNNYEL SZEREPEL A 11., ÉS 13 SZÁMBAN

 
 

EGYSZERI MEGJELENÉSŰEK: LAZY G ÉS JANCSÓ MIKLÓS (MINT ARC), BLAZE (RENEGÁT KLUBGALÉRIÁS MEGNYITÓ-KIÁLLÍTÁS), MACSKA JANCHI (EGY SAJÁT TERVEZÉSŰ TÁRSASJÁTÉKKAL), DAN (DROGOS RIPORTALANY), AZ ISMERETLEN MESTER (KÖLTŐ) (11. SZÁM); BÁN RITA (EGY VERSÉVEL), XXXXLAJOSBÁCSI (EGY SKA-CIKKÉVEL ÉS MŰCSARNOKOS REVOLÚCIÓ-TERJESZTÉSSEL) (12. SZÁM); KUDRI DÁVID ÉS BRITNI (RENEGÁT KLUBGALÉRIÁS KIÁLLÍTÁSSAL), CSIZI (GETTÓLAKÓ), PETYKOO (EGY FOTÓVAL, AMIN SAJÁT TESTÉT BOROTVÁVAL AGYONVAGDOSTA), ANED (VONATRAJZZAL, FOTÓVAL, REVOLÚCIÓ-TERJESZTÉSSEL SZEREPEL), BUDHATOMI (VONATRAJZZAL, FOTÓVAL, REVOLÚCIÓ-TERJESZTÉSSEL SZEREPEL) (13. SZÁM); YOUR (KEZDŐ GRAFFITIS TISZAÚJVÁROSBÓL), TOPAS (EX-NSC-S UTCAMŰVÉSZETI FIGURA, KOMOLYABB GRAFFITI-VÁZLATAIVAL, SŐT EGY ÉRDEKES ÍRÁSÁVAL SZEREPEL) ROHÁLY DÁVID (SAJÁT AMBIGRAMMÁIVAL), KILROY PRIMARY (PESTI ZENÉSZ ÉS ÉLETMŰVÉSZ, MÁR KOMOLYABB CIKKEKET FABRIKÁLT, ILLETVE OLYASMIKET AMI ARRA HASONLÍT, MEG NÉHÁNY APRÓ ÍRÁSFÉLÉT) (14. SZÁM); VÁRNAGY TIBOR , A BUDAFESTI LIGET GALÉRIA VEZETŐJE (LEVELEIVEL SZEREPEL MELYBEN NEVETSÉGESNEK TALÁLJA DIKTÁTORT, AZTÁN MÉGIS ELHÍVJA KIÁLLÍTANI); UJJ ZSUZSI (A CSÓKOLOM EGYÜTTTES ÉNEKESEKÉNT, BLEKKET EGYIK KÉPREGÉNYÉNEK FŐSZEREPLŐJEKÉNT) (15. SZÁM); NORTH SYNDICATE (A "BUZI RENDŐR" C. RAPSZÖVEGGEL) (16. SZÁM); TAMÁSI ANTAL (SALGÓTARJÁNI KÉPREGÉNYFANZIN, TELJES); RONIN TERRENTE (VADIM UNOKATESTVÉRE, ASZEM, EGY EREDETI MOLDDÁV NYELVŰ VERSÉVEL) BABETT (RAJZOKKAL ÉS FOTÓVAL), NIKEFEAT. (DÍTEL) (17. SZÁM); LIBERTHY (GRAFFITIS, PEST MELLŐL VALAHONNAN), G G (SZINTÉN GREFFES, ÉS AZ ORSZÁG TALÁN LEGJOBB STENCILEZŐJE), MOCSÁRI GERGŐ (RAJZAI FASISZTÁKRÓL, NYILASOKRÓL STB, JÓNÁSBÁ UNOKÁLYA), SZANISZLÓ TAMÁS (FIATALKORI KARIKATÚRÁIVAL ÉS KÍSÉRLETI SKICCEIVEL, NOR APJA), STARK ATTILA (PESTI PROFI KÉPZŐMŰVÉSZ, TÖBB KÖTETES), ERDÉLY MIKLÓS (NÉHÁNY NAGYON RÖVID GONDOLATTAL), ÜBERKARCSI (SUGÁR HOLLANDIÁBAN ÉLŐ ISMERŐSE, BESZÉLGETŐTÁRS) (18. SZÁM).   

 

végeredményben tehát 13 tiszta RENEGÁT PROJEKTes volt ebben az időszakban, és további 32 ember nagyon járult hozzá röpke gondolatával vagy más egyébbel, amit ő maga készített.

KÉSZ.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.