Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BRÁNER BÉLA - DÍJ

A BRÁNER BÉLA DÍJ MIBENLÉTE

 

braner-bela-dij.jpgA BRÁNER BÉLA DÍJAT A RENEGÁT PROJEKT VEZETŐSÉGE OSZTJA KI 2009 ÓTA ÉVENTE AZOKNAK, AKIK A KULTÚRÁBAN A LEGÖNELÉGÜLTEBB, LEGDILETTÁNSABB, LEGKÉPMUTATÓBB TEVÉKENYSÉGET FOLYTATJÁK. MINDEN ÉVBEN EGY SZEMÉLY ÉS EGY INTÉZMÉNY A NYERTES, AKIK RENDKÍVÜL ÖRÜLNEK A DÍJNAK, ÉS MEGTISZTELVE ÉREZHETIK EZÁLTAL MAGUKAT, HISZEN A NEVÜKET ÍGY BEÍRJUK A SZUBKULTÚRA ÖRÖKKÉVALÓSÁGÁBA, AMIT TERMÉSZETESEN NEM ÉRDEMELNEK MEG, DE A RENEGÁT PROJEKT MINDIG HÍRES VOLT A NAGYLELKŰSÉGÉRŐL ÉS ÖNZETLENSÉGÉRŐL, A VEZETŐSÉGNEK A SZÍVE SZAKADNA BELÉ, HA VALAMELYIK INGYENÉLŐ, JELLEMTELEN, ELVAKULTAN KONZERVATÍV, SEKÉLYES, IGÉNYTELEN TAHÓ NEM KAPNÁ MEG, AMIT ÉRDEMEL. MISKOLCON (ÉS EGYÉBKÉNT MAGYARORSZÁGON) KULTÚRA ÁLLAMI PÉNZBŐL VALÓSUL MEG, MERT A FANTÁZIÁTLANSÁGUK MIATT KÉPTELENEK A VALÓDI KULTÚRA MEGTEREMTÉSÉRE, ÉS MINDEN AMIT HARÁCSOLNAK , ANNAK A FELE ZSEBBE MEGY, A MÁSIK FELE A TÁRSADALMI, TUDATLAN ÉS INFORMÁLATLAN KOMMERSZ IGÉNYEKNEK MEGFELELŐ.

EZT NEM LEHET DÍJAZÁS NÉLKÜL HAGYNI, ENNEK OKÁN SZÜLETETT MEG A BRÁNER BÉLA DÍJ!

 

 

HÖLGYEIM ÉS URAIM!

A DÍJAZOTTAK:

braner-bela-dij.jpg2009:

SZEMÉLY: VHASS TIBOR.

"CSODÁLATOS! IGAZÁN NAGYON HÁLÁS VAGYOK! ÍROK IS EGY VERSET MAGAMRÓL, HOGY ILYEN SZÉP ÉS ÜGYES VAGYOK!" - OSZTOTTA MEG VELÜNK GONDOLATAIT A MEGHATÓDOTT KÖLTŐ.

INTÉZMÉNY: MISKOLCI GALÉRIA ÉS ÉRTELMETLEN MŰALKOTÁSOK TÁRHÁZA.

 

braner-bela-dij.jpg2010:

SZEMÉLY: KÁKABALYI LÓRÁND

"TELJESEN NYILVÁNVALÓ VOLT, HOGY ELISMERÉSBEN FOGOK RÉSZESÜLNI, HISZEN MAGYARORSZÁG KÖZTUDOTTAN LEGJOBB SZERKESZTŐJEKÉNT BÁRKITŐL JOBBAN EL TUDOM DÖNTENI, MI ELÉG JÓ ÉS MI NEM ELÉG JÓ, HOGY A LAPOMBAN KÖZÖLJEM. MEGKÖSZÖNNÉM, DE EZ MÁR JÁRT."

INTÉZMÉNY: MŰJÚT-SZERKESZTŐSÉG ÍRÁSTUDATLANOK RÉSZÉRE

 

braner-bela-dij.jpg2011:

SZEMÉLY: BÁRN ANDRÁS

"IGAZÁN NEM GONDOLTAM, HOGY MÉLTÓ VAGYOK ERRE A FANTASZTIKUS EGYHETES IBIZAI ÚTRA... JA, NEM JÁR HOZZÁ IBIZA? ...AKKOR NYILVÁN EGY 10.000.000 FORINTOS CSEKK... AZ SEM? ...DE LEGALÁBB EGY BELFÖLDI KÖRÚT? ÉS MIT FOGOK MONDANI AZ ASSZONYNAK, HOGY MAGYARÁZOM EL NEKI, HOGY NEM LESZ MEG A 3. AUDIRA VALÓ?"

INTÉZMÉNY: FELEDY-HÁZ GALÉRIA ÉS NYUGDÍJASOTTHON

 

braner-bela-dij.jpg2012:

SZEMÉLY: CIKORNYA ÁGNES

"A MISKOLC TÉJVÉ MUNKATÁRSAKÉNT SZÉP ÉS SZOLID, HALK ÉS TUDOMÁNYOSAN KÖRÜLMÉNYES MEGOLDÁSOKAT FELHASZNÁLVA KÉPES VAGYOK MEGMAGYARÁZNI, MI A BOTRÁNY, ÉS EZT MIKROFONBA CSIRIPELVE, A LÁMPAFÉNYBEN CSILLOGÓ HAJAM ÉS MŰKÖRMÖMMEL IS MEG TUDOM MAGYARÁZNI, HIHIHII, ÚGYHOGY SEJTETTEM HOGY MEGKAPOM EZT AZ ÓRIÁSI ELISMERÉST... PILLANAT, ANCI KERES A MOBCSIN..."

INTÉZMÉNY: FUCKTORY-VASGYÁR SIKKASZTÓ SZABADIDŐ ÉS DIVATMAJOM-KÖZPONT

 

 

braner-bela-dij.jpg2013:

SZEMÉLY: A RÉGI GRAND CAFÉ ÉS TÖBB MÁS POCSÉK HELY JOGTALAN TULAJA

"SZÍVESEN RÚGOM KI FIZETÉS NÉLKÜL AZ ALKALMAZOTTAIMAT, NEVETEK KI MŰVÉSZEKET ÉS UTASÍTOM EL ŐKET MÁSOK BESÚGÁSA ALAPJÁN TELEFONON KERESZTÜL, AZTÁN NEM ISMEREM FEL AZ UTCÁN, AKIVEL EGY ÉVIG EGYÜTT DOLGOZTAM. SZERETEM AZT HINNI, HOGY NEKEM KÖSZÖNHETNEK EMBEREK JÓ HELYET A VÁROSBAN, PEDIG SEMMI KÖZÖM HOZZÁ. EZ A DÍJ MÁR IGAZÁN JÁRT NEKEM, ÉS A BELVÁROS MÉRETŰ ARCOMNAK, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM!"

INTÉZMÉNY: HELYNEKEN SZNOB-KULTÚR VEDELDE ÉS RATYIZENE-CENTER, AHOL EGY ISMERETLEN GITÁROS 600 FORINTOS BELÉPŐVEL JÁTSZIK, MÍG PESTEN A MŰCSARNOKBAN 17 ISMERT STREETARTOS KIÁLLÍTÁSÁT 300-ÉRT LEHETETT MEGNÉZNI, KIVETÍTÉSSEL, DJ-VEL ÉS AZ ALKOTÓK RÉSZVÉTELÉVEL.

 

 

 

img371.jpg

 

A GYEREK AZT GONDOLJA, BÁRKINEK BESZÓLHAT, CSAK MERT EGY ÉPÍTÉSZETI FŐSULIBAN SZERKESZTŐSÉGI TAGJA AZ EGYIK LAPNAK, AMINEK A MŰVÉSZETHEZ MAX. ÉRINTŐLEGES KÖZE VAN. AMÍG CSAK AZOKAT OLTJA, AKIKNEK A POZÍCIÓJÁT KÖSZÖNHETI, ADDIG CSAK SIMÁN EGY BEKÉPZELT FASZ, DE MOST DIKTÁTORT SZEDTE ELŐ, AKI NEM PESTI, NEM ISMERI A KÍMÉLETET. MOST MEGTAPASZTALHATJA, MILYEN, AMIKOR ŐT DÍJAZZÁK A DILETTANIZMUSÁÉRT, AMIVEL MÁSOKAT BASZOGAT EGYÉBKÉNT, MIKÖZBEN Ő MAGA ÉS A MUNKÁJA IS ERŐSEN KIFOGÁSOLHATÓ (SZOKÁS SZERINT MÁS SZEMÉBEN A SZÁLKÁT, MAGÁÉBAN A GERENDÁT SEM LÁTJA). EGYÉBKÉNT A BUDAPESTI BERCSÉNYI KOLLÉGIUMBAN TANULGAT, ÉS NYILVÁN EL IS VÉGZI, MINT A SOK HOZZÁ HASONLÓ, MŰVÉSZETI ÉRZÉKET NÉLKÜLÖZŐ HÜLYEGYEREK, AKIK MANAPSÁG DIPLOMÁZNAK.

 

2014:.

 

fekete_gyorgy.jpg

SZEMÉLY: FEKA GYURI, AMIÉRT MÁSOKRA KÖZÖMBÖS KISDIKTÁTORT JÁCIK, MIKÖZBEN HÁLISTENNEK FÉL LÁBBAL AZÉRT MÁR A SÍRBAN VAN.

 

HELYSZÍN: MISKOLC BOLT: NEM ELÉG, HOGY A NYITÁSUK ÓTA EGY FESTMÉNYEMET SE BÍRTAK ELADNI, DE MÉG ÚGY KELLETT AZ ÁLLANDÓ DEKORÁCIÓÉRT, TÖBB ÓRÁS MUNKÁÉRT KOSZOS 3000 FT-OT KÉRNI, AMIT LE AKARTAK ALKUDNI 2500-RA, ÉS KÖZBEN NEM SÜLT LE A BŐR A KÉPÜKRŐL HOGY SZINTE INGYEN CSINÁLTAM, AMIBŐL ŐK KOMOLY PÉNZEKET PROFITÁLNAK. RÁADÁSUL NAGYON ÚGY TŰNIK, HOGY EGY THYPUS-FESTMÉNYT LENYÚLTAK A GECIBE, ÉS LETAGADJÁK.

 

2015:

bihari-gyorgy--a-dilettans-faszfej.jpg

SZEMÉLY: BYHARY GYÖRGY

EZÚTTAL A TAVALYI NYERTES DRUSZÁJA RÉSZESÜLT EBBEN A MEGTISZTELTETÉSBEN. DE AMI EDDIG MÉG NEM VOLT A BRÁNER BÉLA DÍJ SZÜLETÉSE ÓTA: RIPORT BYHARY GYÖRGGYEL, A 2015-ÖS BRÁNER BÉLA DÍJ NYERTESÉVEL!

 

 • JÓ NAPOT GYÖRGY ÚR!
 • MAGA FASISZTA?
 • …ÖÖ.. MÁR MIÉRT LENNÉK AZ?
 • MERT FASISZTÁKNAK NEM ADOK RIPORTOT. LÁTOM HOGY MAGA FASISZTA.
 • NA DE MÉGIS HONNAN?
 • CSÚNYÁN NÉZ.
 • …NE AGGÓDJON, NEM VAGYOK FASISZTA.
 • AZT MAJD MÉG MEGLÁTJUK.
 • NA JÓ. AKKOR KEZDENÉNK A RIPORTOT. MESÉLJE EL AZ OLVASÓKNAK, HOGY…
 • MAGA MIÉRT FASISZTA? TISZTÁBAN VAN VELE, HOGY MIT BESZÉL? ZSIDÓZNI IS SZOKOTT, MI?
 • …TESSÉK? EGY SZÓT SE SZÓLTAM A ZSIDÓKRÓL, ÉN CSAK…
 • LÁTJÁK? MONDTAM ÉN, HOGY ZSIDÓZIK. MONDTAM ÉN, HOGY FASISZTA!
 • …NADE…
 • MAJD ÉN ELBÁNOK A MAGAFAJTÁVAL, PISZKOS NEONÁCI. SÉRTEGETI AZ EMBEREKET, MEG A ZSIDÓKAT. MAJD ÉN MEGMENTEM AZ ORSZÁGOT A MAGAFAJTÁTÓL. ROHADT KERESZTÉNYGYŰLÖLŐ TAKNYOS.
 • EGY PILLANAT…
 • DUGULJON EL! MAGÁNAK FEGYHÁZBAN A HELYE! AZ ILYENEKNEK SZÉT KELL VERNI A POFÁJÁT, AZ ILYEN ERŐSZAKOS BUNKÓKNAK!
 • HAGYJA MÁR EZT ABBA! ÉN A BRÁNER BÉLA DÍJHOZ SZERETTEM VOLNA GRATULÁLNI, MERT…
 • SZÓVAL MAGA NEMCSAK NEONÁCI, HANEM KOMMUNISTA NEMZETGYŰLÖLŐ IS! AZ ILYENNEK EL KELL VÁGNI A TORKÁT, KI KELL TÉPNI A BELÉT, SZEMÉT MOCSKOS ZSIDÓTIPRÓ! FÚJ, UNDORODOM MAGÁTÓL! ÖRÜLJÖN HOGY SZÓBAÁLLTAM MAGÁVAL! MAGÁNAK NEM JÁR TISZTELET!
 • HÁT… KÖSZÖNÖM A RIPORTOT.
 • NAGYON SZÍVESEN. DÖGÖLJÖN MEG, EMBEREK MÉSZÁRLÓJA. MAGA TEHET MINDENRŐL.

 

 

SZÍVBŐL GRATULÁLUNK A BRÁNER BÉLA DÍJHOZ! ÉS NE FELEDJÉK: AKI EGYSZER MEGKAPTA, MEGKAPHATJA ÚJBÓL!

 

VAJON KI LESZ A 2016-OS NYERTES? UGYE MINDENKI NAGYON IZGUL, AKÁRCSAK ÉN??? NOS, EGY ÉV MÚLVA MINDEN ELDŐL. VAJON UGYANAZ LESZ, MINT TAVALY? VAGY MINT TAVALY ELŐTT EGY ÉVVEL? VAGY MINT TAVALY ELŐTT EGY ÉVVEL ELŐTT EGY ÉVVEL?? JÚNIUSBAN MEGTUDHATJUK! ADDIG IS A MAGYAR KIS PARASZT PÁRT JELMONDATÁVAL BÚCSÚZUNK: "SZEBB JÖVŐT! EDDIG HAZUDTUNK, VASÁRNAPIG MÉG HAZUDUNK, AZTÁN MÁR NEM!"